Köpvillkor

Följande allmänna köpvillkor gäller vid beställning av produkter via Mourningwood’s webbutik.

Allmänt:
För att kunna göra ett köp via webbutiken måste du acceptera Köpvillkoren. Genom att acceptera Köpvillkoren förbinder du dig att följa Köpvillkoren i sin helhet, samt godkänner att du tagit del av informationen om personuppgifter och samtyckt till användningen av cookies. När Mourningwood har bekräftat en beställning uppstår ett bindande avtal mellan dig som kund och Mourningwood.

Produktpriser:
Samtliga priser är angivna i svenska kronor inklusive moms.

Tryckfel:
Vi reserverar oss för eventuella tryckfel och felprissättningar på webbutiken och förbehåller oss rätten att avslå ordrar.

Kampanjkod och Rabattkod:
Kampanjkod och rabattkod gäller så långt lagret räcker eller under en begränsad tidsperiod om inte något annat anges.
Vi förbehåller oss rätten att avslå ordrar om vi känner att en kampanjkod/rabattkod har blivit utnyttjad på ett sätt som vi inte godkänner.

Produktvisning:
Vi kan inte garantera att färgen på våra produkter stämmer exakt med den verkliga färgen då färgåtergivningen kan variera beroende på datorns/mobilenhetens skärminställning.

Lagersaldo:
Lagersaldot uppdateras på webbutik kontinuerligt genom flera uppdateringar per dag. Vi reserverar oss för att lagersaldot kan avvika mellan uppdateringarna.

Betalningsalternativ:
Vi på Mourningwood lagrar inga kort- eller bankuppgifter utan allt sköts enbart av Payson.

Payson Checkout:
Betalning sker enkelt och säkert med Payson. Även om du inte har ett Paysonkonto sedan tidigare kan du snabbt göra transaktionen via Payson. Payson samarbetar med VISA, MasterCard samt alla svenska banker som erbjuder direktbetalningar, Swedbank, Handelsbanken, SEB, Nordea och Danske Bank. Payson håller höga säkerhetskrav och är PCI-certifierade av Trustwave som är en internationell organisation för säker e-handel. All trafik krypteras genom SSL 128 bitar och alla kortöverföringar bygger på bankernas så kallade 3D-secure teknik. Payson startade 2004 i Sverige och över en miljon personer har använt Payson som är en välkänd betallösning på internet.

Läs mer om Payson här: www.payson.se

Åldersgräns:
För att handla i Mourningwood’s webbutik måste du ha fyllt 18 år eller ha dina föräldrars medgivande.

Leveranstid:
Vi behandlar mottagna beställningar inom 24 timmar (vardagar), vilket gör att ni skulle normalt få leverans inom max 1 till 2 arbetsdagar. Ytterligare förseningar kan förekomma pga speditörens fördröjning.

Outlösta paket:
Ditt paket kommer att ligga kvar 14 dagar på PostNords uthämtningsställe och sedan skickas det tillbaka till Mourningwood. Om du inte hämtar ut ditt paket inom 14 dagar, debiterar vi dig en avgift på 150 kr inklusive moms för frakt och omkostnader.

Skadade Paket:
Skulle en försändelse vara trasig eller skadad när du hämtar ut den, kontakta transportören. Saknas varor vid leveransen, vänligen kontakta oss på jerry@mourningwood.se.

Retur:
Vi följer distanshandelslagen när det gäller konsumentens ångerrätt och du som köper varorna har alltid rätt till 14 dagars ångerrätt från den dagen ni fick leverans av varorna.
För att returen ska godkännas måste varan returneras i väsentligt oförändrat skick, dvs oanvänd, hel och ren. Medföljande askar, förpackningar och tillbehör till varan ska också returneras i väsentligt oförändrat skick. Vid en retur/reklamation tillbaka till oss står du för frakten och transportrisken.

Så här gör du för retur:
Skicka först ett e-mail till jerry@mourningwood.se och förklara problemet.
När vi har bekräftat ditt e-mail kan du skicka tillbaka varorna tillsammans med förpackningen till följande adress:
Mourningwood
Att: Jerry Bentsen
Korpralsvägen 6
177 43 Järfälla

Efter godkänd retur betalar vi tillbaka pengarna till dig. Återbetalning sker inom 14 dagar från det att Mourningwood tagit emot returen och konstaterat att du haft rätt att ångra ditt köp. Vid en retur/reklamation tillbaka till oss står du för frakten och transportrisken.

Byte av vara:
Observera att byte av en vara hanteras som en retur. Du returnerar varan enligt ovanstående information. Sedan kan du göra en ny beställning i vår webbshop.

Reklamationer:
Om en vara är skadad eller felaktig ska du snarast möjligt kontakta oss innan du reklamerar dina varor. Reklamationer görs genom att kontakta oss på jerry@mourningwood.se. När du kontaktat oss får du information om hur du ska gå tillväga för att returnera varan till oss. Du har som konsument 3 års reklamationsrätt enligt konsumentköplagen. Om din reklamation medför ev. kostnader har du rätt till ersättning. Mourningwood löser inte ut returnerade varor mot postförskott. Mourningwood följer Allmänna Reklamationsnämnden vid eventuella tvister.
Läs mer om detta under skötsel och hantering av produkterna.

Behandling av Personuppgifter:
Vi på Mourningwood följer PUL (Personuppgiftslagen) i hantering av personuppgifter. Dina uppgifter hanteras på ett korrekt och kontrollerat sätt så att du kan känna dig trygg när du handlar i vår webbshop. De personuppgifter som du lämnar och som vi sparar vid ditt köp, används för att kunna administrera dina inköp och i marknadsföringssyfte (t.ex. postala utskick, sms, e-post). Vi lämnar inte uppgifter till tredje part. Du kan skriva till Mourningwood och begära att dina personuppgifter rättas eller tas bort. Du har även rätt att begära information om vilka uppgifter om dig som vi behandlar.

Mourningwood
Att: Jerry Bentsen
Korpralsvägen 6
177 43 Järfälla