Om Jerry - Mourningwood

Jag har sedan tidiga år varit intresserad av design och smycken. Som ung fick jag ofta höra att killar inte ska använda smycken vilket var oförståeligt för mig.
Jag började göra smycken som fattades mig och mina vänner. Jag kopierade skamlöst och inspirerades av redan etablerade designers. Huvudet fylldes snabbt av egna designer och idéer ur vilka MourningWood föddes.

Jag är självlärd och lär mig parallellt med skapandet då olika ideer kräver olika tekniker. Det är en levande process där vissa idéer får ligga i träda tills jag lärt mig mer, alternativt göras i ett annat utförande än tidigare tänkt.

Jag inspireras av naturen och dess perfekta asymmetri, kulturer med deras religioner och mytologier och låter udda och konventionella material mixas för att skapa unika smycken där inget är det andra exakt likt.
Jag går ofta med ögonen i backen och var jag än reser, svenska kusten eller våra många gruvor, långväga stränder eller exotiska länder finner jag ny inspiration och nya material.

Jag strävar efter att själv tillverka de pärlor och hängen jag använder, dels för att kunden ska känna att ett smycke från MourningWood är unikt och för att jag alltid sett det som en del i skapandet, att faktiskt ha Skapat ett smycke snarare än att ha monterat ett med massproducerade delar.